Valokuvaaja Marie Salmela

Äiti, sairaanhoitaja, valokuvaaja. Kamera on pysytellyt käsissäni yli 15 vuotta kuvataidelukiosta asti. Sisälläni palaa intohimo valokuvaamiseen ja editoimiseen. Omissa häissäni priorisoin kaikki muut asiat valokuvauksen edelle. Ajattelin oikeasti, että ei kukaan saa minusta hyviä valokuvia. Vaikka valokuvaaja oli ottanut minusta 5 vuotta aiemmin aivan ihanat ylioppilaskuvat. Suhtauduin valokuvaukseen aika välinpitämättömästi. Nykyisin ajattelen ihan eri tavalla. Jos voisin palata tuohon aikaan niin kertoisin ystävällisesti itselleni, että vain valokuvat jää jäljelle.

Valokuvauksen maailma on ihan hillittömän laaja kokonaisuus. Häävalokuvaaminen dokumentaarisesta valokuvauksesta mallinohjaukseen, valonhallintaan ja tekniikkaan vasta laaja genre onkin. Ymmärrän siis täysin sen hukuttavan tunteen, kun pitäisi valita niin monta eri asiaa häihin ja sitten vielä lisäksi valokuvaaja. Valokuvaajia on paljon, joten mistä lähteä liikkeelle? Suosittelen katsomaan eri portfolioita läpi, ja valitsemaan joukosta ne oman tyyliset. Joskus voi olla vaikea tietää, mitä oikeastaan haluaa. Pinterestiin voi luonnostella omaa mood boardia, ja sitten verrata sitä mahdollisiin kuvaajiin. Henkilökemiat on myös tosi tärkeä juttu valokuvaamisessa ja siksi mielelläni tapaan asiakkaita ennen suuren päätöksen tekoa.
Saa myös soittaa!

Suurin tavoitteeni on kuvata teitä, niin kuin haluaisin itseäni ja perhettäni kuvattavan. Se tarkoittaa kaikkein tärkeimmän kuvaamista, eli teidän ja läheistenne välisiä hetkiä ja tunteita, joista saatte itsellenne aivan ihania, ikuisia muistoja.