Kuvausehdot

Sopimuksen hyväksyminen

Varatessasi valokuvauksen sitoudut kuvausehtoihin. Asiakas perehtyy sopimusehtoihin ennen varauksen tekemistä. Ostamalla valokuvaajan palveluita, asiakas sitoutuu noudattamaan tässä dokumentissa mainittuja sopimusehtoja. Valokuvaaja sitoutuu noudattamaan ehtoja jokaisen asiakkaansa kanssa.

Kun varaat valokuvauksen, lähetän sinulle varausvahvistuksen ja laskun, jossa on 2 viikkoa maksuaikaa. Tarvittaessa laskun voi jakaa kahteen.

Kuvaus tulee olla maksettuna ennen kuvausta.

Valokuvauksen toteutus

Valokuvaus toteutetaan 2h mittaisena kuvauksena asiakkaan kotona, kotistudiollani tai miljöössä. Valokuvaus voidaan toteuttaa Uudellamaalla, muualle matkakulut on 0,45e/km. Huonon sään sattuessa kuvauksen ajankohtaa voidaan siirtää. Asiakkaalla on oikeus teettää valokuvista itselleen haluamiaan printtejä missä tahansa paikassa niin paljon kuin haluaa.

Häävalokuvausten varausmaksu, lopullinen laskutus ja toteutus

Häävalokuvauksen varaamisesta veloitetaan 200e varausmaksu varauksen yhteydessä, ja se vähennetään lopullisesta summasta. Häävalokuvauspakettien hintoihin sisältyy suunnittelupalaveri joko etä- tai lähitapaamisena valokuvaajan kanssa. Häävalokuvaus toteutetaan tuon suunnitelman mukaisesti. Vuoden 2023 puolella varatut häävalokuvaukset laskutetaan asiakkaalta 1kk ennen häitä. Vuoden 2024 puolella varatut häävalokuvaukset laskutetaan asiakkaalta ensin puolet lopullisesta hinnasta 1kk ennen häitä ja loput summasta häiden jälkeen. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus purkaa kuvaussopimus kirjallisesti 48h ennen valokuvausta. Häävalokuvauksissa varausmaksua ei palauteta. Muissa valokuvauksissa peruutuskulu on 50% valokuvauksen hinnasta. Kuvaajalla ei ole sopimuksen purun jälkeen mitään velvollisuuksia asiakasta kohtaan.

Kuvaajalla on oikeus purkaa sopimus ylitsepääsemättömän esteen vuoksi esimerkiksi loukkaantuminen tai läheisen kuoleman vuoksi. Tässä tilanteessa kuvaaja on velvollinen palauttamaan kaikki maksetut rahat takaisin, mutta ei ylimääräistä vahingonkorvausta. Mikäli valokuvaaja sairastuu häävalokuvauksissa, pyrkii hän parhaansa mukaan auttamaan asiakasta uuden valokuvaajan löytämisessä, mutta asiakas solmii tällöin uuden sopimuksen uuden valokuvaajan kanssa ja hinta on uuden valokuvaajan hinnaston mukainen.

Valokuvausta voidaan sairaustapauksessa siirtää. Valokuvaajan sairastuessa valokuvaajalla on oikeus siirtää kuvausta toiselle päivälle tai asiakkaan halutessa voidaan kuvaus myös perua, mutta tällöin kuvausmaksua ei palauteta.

Valokuvien toimitus

Valokuvaaja toimittaa asiakkaan kuvat valmiiksi käsiteltynä kuvat.fi sivustoon, josta asiakkaan tulee tallentaa kuvat itselleen 30vrk kuluessa kuvien saapumisesta. Valokuvaaja ilmoittaa asiakkaalle, kun kuvat ovat valmiit noudettavaksi.


Tekijänoikeuslaki ja kuvien käyttöoikeus

Valokuvaajaa sitovat oikeudet ja ehdot

Valokuvaajalla on yksinomainen oikeus omiin kuviinsa, niiden käyttöön, julkaisemiseen ja myymiseen.

Valokuvaajalla on oikeus julkaista sellaisia kuvia, joiden julkaisemiseen hän on saanut asiakkaan suostumuksen.

Valokuvaaja saa julkaista suostumuksen antaneiden asiakkaidensa kuvia esimerkiksi omilla sosiaalisen median alustoilla, verkkosivuillaan sekä muilla julkisilla alustoilla ja julkisissa tiloissa. Valokuvaaja ei tarvitse asiakkaan erillistä suostumusta sellaisten kuvien julkaisemiseen, käyttöön tai myymiseen, joissa tämän henkilöllisyys ei ole tunnistettavissa.

Asiakasta sitovat oikeudet ja ehdot

Asiakas saa julkaista valokuvaajan ottamia kuvia omilla sosiaalisen median alustoilla ja teettää valokuvista kopioita sekä omaan yksityiseen että oman lähipiirinsä käyttöön. Mikäli asiakas toimittaa valokuvaajan kuvia lähipiirilleen, kyseisiä henkilöitä velvoittaa samat valokuvien käyttöä ja julkaisua koskevat ehdot kuin asiakasta itseään.

Kuvia ei saa myydä tai antaa kaupalliseen käyttöön tai ilmoittaa kilpailuun asiakkaan toimesta. Kuvia ei saa muokata.

Mikäli jaat sosiaalisessa mediassa valokuvaajan ottamia kuvia, on valokuvaaja Marie Salmela tai @Hehkukuva mainittava aina julkaisun yhteydessä.

Muut ehdot

Asiakas on nähnyt valokuvaajan aiempia töitä, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti.

Valokuvaaja on velvollinen huolehtimaan kuvien varmuuskopioinnista.

Valokuvaajan varmuuskopiointivelvollisuus päättyy 3kk kuvaustapahtuman jälkeen. Tämän jälkeen asiakas on yksin vastuussa kuvien varmuuskopioinnista.